ATAG Stoomcombi

Opdrachtomschrijving:
Ontwerp een keukenproduct voor ATAG dat beschikt over domotica. Dankzij domotica kan (keuken)apparatuur met elkaar en met mensen communiceren. Voorop staat dat het product een toegevoegde waarde voor de gebruikers moet hebben.

Na uitgebreide analyse is de volgende probleemstelling opgesteld: Hoe kunnen tweeverdieners tussen de 25 en 45 jaar, eventueel met 1 of 2 kinderen, door middel van apparatuur met domotica, gemotiveerd worden om gevarieerd, gezond en verantwoord te koken en eten?


Productvoorstel:
De stoomcombi bestaat uit een stoomapparaat ingebouwd in het aanrecht, voorzien van een keukencomputer met digitaal kookboek. Stomen is veel gezonder dan andere bereidingswijze omdat:

  • Er wordt geen vet gebruikt voor het bakken en braden
  • Vitaminen en mineralen worden niet weggespoeld bij het afgieten van de groente

Het apparaat heeft dezelfde afmetingen als andere kookplaat producten van ATAG. Groente, vis, rijst en aardappels kunnen in dit apparaat snel en gemakkelijk klaargestoomd worden. De gebruiker wordt beter gestimuleerd en geholpen om een gezonder eetpatroon op te bouwen.

Schets stoomcombi

Kenmerken stoomcompartiment:

  • Stoom- en pitcompartimenten zijn zelf samen te stellen
  • Glazen deksel, fungeert tevens als snijplank
  • Eenvoudige bediening met behulp van de keukencomputer
  • Meedenkend apparaat
  • Database met recepten en ingrediĆ«nten
  • Stijl en compartiment past in ATAG assortiment
  • Sluit aan op de doelgroep

Schets stoomcombi

De interface van de keukencomputer wordt bediend met een touchscreen. Dit is midden vooraan ingebouwd.
Met de computer worden de apparaten bediend en het beschikt tevens over een digitaal kookboek.

Stoomcombi kookplaat
Stoomcombi ingrediƫnten
Stoomcombi broccoli recepten