Bevyz Capsule Opslag

Elk drankje heeft zijn unieke formaat qua capsulehoogte. Hoogtes verschillen tussen 15 en 45 mm, er zijn ongeveer 25 verschillende drankjes beschikbaar.

Capsules

Transportverpakking

Opdrachtomschrijving:
Herontwerp de Bevyz capsule tray van karton waarin geen valse vouwen kunnen ontstaan, die alle hoogten kan bergen en ruimte biedt voor branding. De afvulrobot vult af in rijen van vijf capsules.

Productvoorstel:
Een set van drie verschillende hoogtemodellen (24, 38 en 46 mm) die alle maten capsules kunnen bergen. De zijkanten zijn afgesloten en bieden op alle vier zijden ruimte voor branding.

De tray wordt nu hangend in de opbergkast (zie verderop) geplaatst dankzij de rails aan de lengtezijden. Deze ophangmethode biedt meer ruimte en efficiëntie in de kast voor het opbergen van de capsules.
Het tray-ontwerp is steviger en bestand tegen valse vouwen in het golfkarton. Op iedere hoek is een opening aanwezig waar de vinger in te plaatsen is om de tray in en uit de omdoos te schuiven. Aan de voor- en achterzijde bevindt zich tevens een opening om de tray uit de opbergkast te nemen.

Materiaal:  Golfkarton, E-golf formaat
Afmetingen (LxBxH):  292 x 192 x 24/38/46 mm

Trays

Opbergunit voor trays

Opdrachtomschrijving:
Herontwerp de Bevyz opbergunit voor de vernieuwde capsule trays. De deurschanieren in de huidige kast breken regelmatig tijdens transport, daarbij is de opbergefficiëntie niet groot en blijft er veel lucht over in de kast.

Productvoorstel:
Dit nieuwe model biedt ruimte aan alle drie de hoogte-modellen die zijn ontworpen in het hierboven beschreven project. Deze twee projecten verliepen simultaan en hadden een sterke wisselwerking.
De afstanden tussen de rails zijn geoptimaliseerd voor de verschillende tray hoogtes zodat er geen ruimte wordt verspilt.

De trays worden vanaf de voorzijde in de kast geschoven en hangend gepositioneerd. Op de voor- en zijkant van de tray is de naam van het drankje gedrukt, deze is dan zichtbaar door de verticale opening in de kast. De stijl van de kast past in de stijl van Bevyz en het Multi-Drink Systeem.

Maximale capaciteit:  160 kleinste capsules
Minimale capaciteit:  80 grootste capsules
Huidige model:  altijd 70 capsules
Materiaal model:  MDF, eindproduct: kunststof
Afmetingen (BxDxH):  281 x 310 x 499 mm

Tray kast

Enkelvoudig capsule opbergsysteem

Opdrachtomschrijving:
Naast het opbergen en presenteren van de capsules in de trays is er ook behoefte aan een opbergsysteem waarbij de capsules los van elkaar uitneembaar zijn. Tevens moet het er chiquer en stijlvoller uitzien dan de trays.

Eisen aan het opbergsysteem:
  • Capsules gemakkelijk bij te vullen en uit te nemen
  • De tray mag niet aanwezig zijn in het systeem
  • Past in de stijl van Bevyz en het Multi-Drink Systeem
  • Biedt ruimte aan alle verschillende capsules en minimaal vijf verschillende smaken
  • Kan gepositioneerd worden naast de machine of gemonteerd worden aan de muur
  • Nodigt uit tot het nemen van een drankje

Hoofd productvoorstel:
Dit model capsule dispenser biedt ruimte aan alle maten capsules. Van bovenaf worden de capsules aangevuld en de gebruiker neemt ze onderaan eruit. De zijwand biedt ruimte voor branding. Het aantal dispensers kan worden gegroepeerd naar voorkeur van de klant.

Capsule dispenser

Links:  Enkele dispenser
Linksmidden:  Verschillende configuraties zijn mogelijk met de meerdere dispensers
Rechtsmidden:  Werkend prototype
Rechts:  Verdere ontwikkeling: de onderste capsule kantelt automatisch naar voren zodat de sealzijde beter te zien is.

Materiaal:  Polystyreen
Afmetingen één dispenser (BxDxH):  70 x 96 x 502 mm
Afmetingen 2x4 dispensers (BxDxH):  280 x 192 x 502 mm

Andere productvoorstellen:

Single storage Single storage front